Ισραήλ: Κρούσματα ινδικής μετάλλαξης – Μερικώς αποτελεσματικό το εμβόλιο Pfizer

Ισραήλ: Κρούσματα ινδικής μετάλλαξης – Μερικώς αποτελεσματικό το εμβόλιο Pfizer

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oκτώ κρούσματα μιας νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, εντοπίστηκαν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με γενικό διευθυντή του υπουργείου Υγείας της χώρας, Χεζί Λεβί, το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι τουλάχιστον εν μέρει αποτελεσματικό ως προς τη νέα μετάλλαξη. 

Αναλυτικότερα, την προηγούμενη εβδομάσα επτά ταξιδιώτες, που είχαν φτάσει στο Ισραήλ από το εξωτερικό, βρέθηκαν θετικοί στην ινδική παραλλαγή και υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

⇒Διαβάστε επίσης: Πέταξαν τις μάσκες οι Ισραηλινοί

Μιλώντας στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Kan, ο Λεβί δήλωσε πως «η αίσθηση είναι ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι αποτελεσματικό σε σχέση με αυτή, παρότι έχει μειωμένη αποτελεσματικότητα». Όπως είπε στη συνέχεια, τα κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής στο Ισραήλ ανέρχεται σε οκτώ.

Πάντως, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters, με το οποίο ζητούσε επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με την έρευνα για την ινδική παραλλαγή.

⇒Διαβάστε επίσης: Πόσο ασφαλείς είναι οι πτήσεις;

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, ο πληθυσμός του οποίου ανέρχεται σε 9,3 εκατομμύρια πολίτες, έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 81% των κατοίκων του, ηλικίας 16 και άνω.

Η Βρετανία και η Ιρλανδία έχουν επίσης ανακοινώσει ότι ερευνούν την παραλλαγή αυτή μετά τον εντοπισμό της εντός των συνόρων τους.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή