ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Χάρι: Η «βαθιά προσωπική» επιστολή στον Κάρολο πριν την κηδεία του Φίλιππου

Για προσπάθεια προσέγγισης, μέσω επιστολής σε απολογητικό ύφος, μιλούν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Πρίγκιπας Χάρι: Η «βαθιά προσωπική» επιστολή στον Κάρολο πριν την κηδεία του Φίλιππου

Επιστολή συμβιβασμού με απολογητικό ύφος φέρεται να έχει στείλει στον πατέρα του, τον Κάρολο, ο πρίγκιπας Χάρι, εκφράζοντας τη λύπη του για τη στενοχώρια που προκάλεσε στον διάδοχο του αγγλικού θρόνου την ώρα που ο πατέρας του Καρόλου και παππούς του Χάρι, ο Φίλιππος, έδινε σκληρή μάχη για τη ζωή του.

Όπως αποκάλυψαν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η επιστολή συντάχθηκε και εστάλη πριν αναχωρήσει ο δούκας του Σάσεξ από τις ΗΠΑ για την πατρίδα του, για να συμμετάσχει στην κηδεία του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πρόκειται για μια «βαθιά προσωπική επιστολή», σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, με την οποία ο πρίγκιπας Χάρι επιχείρησε να ρίξει γέφυρες προς την πλευρά του πρίγκιπα της Ουαλίας, χωρίς ωστόσο να έχουν επουλωθεί οι πληγές που άνοιξαν, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα.

Ο Κάρολος παραμένει «βαθιά πληγωμένος» από την απόφαση του Χάρι να εμφανιστεί σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, όπως έγινε τον Μάρτιο, την ώρα που ο δούκας του Εδιμβούργου ήταν στα τελευταία του.

Διαβάστε επίσης:

Πρίγκιπας Χάρι: Παππού, σε ευχαριστώ

 

Εκείνο που έπληξε περισσότερο της σχέση τους, όπως και τη σχέση του Χάρι με τον αδελφό του, Ουίλιαμ, ήταν ο ισχυρισμός του δούκα του Σάσεξ και της συζύγου του, Μέγκαν, ότι ετέθη θέμα για το χρώμα δέρματος του παιδιού τους.

Όπως ανέφερε πηγή κοντά στη βασιλική οικογένεια, ο Χάρι «συνέταξε την επιστολή στον πατέρα του προσπαθώντας να εξηγήσει την κατάσταση, αλλά η ένταση παραμένει μεγάλη και τα πράγματα δεν έχουν στρώσει όπως το ήθελε» ο δούκας του Σάσεξ.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως «υπήρξε μια ανομολόγητη συμφωνία όλων να αφήσουν κατά μέρος ό,τι έχει ο καθένας κατά νου και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στη στήριξη της βασίλισσας ενόψει της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου».

«Ο Χάρι δεν ανέμενε να επιστρέψουν όλα στο κανονικό, αλλά η αίσθησή του αφού συνάντησε ξανά την οικογένειά του ήταν ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο. Κατά πόσον αυτό είναι δυσκολότερο ή ευκολότερο να γίνει από την άλλη πλευρά του κόσμου» όπου μένει ο Χάρι «απομένει να φανεί», λέει η ίδια πηγή: «Υπάρχει τεράστια δυσπιστία και ακόμη είναι πάρα πάρα πολύ νωρίς».

Πηγή: The Mirror, Daily Record