Μπάιντεν για δίκη Φλόιντ: Προσεύχομαι να είναι σωστή η ετυμηγορία

Μπάιντεν για δίκη Φλόιντ: Προσεύχομαι να είναι σωστή η ετυμηγορία

«Είναι μια καλή οικογένεια και ζητούν ειρήνη και ηρεμία, ανεξάρτητα από την απόφαση», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος για την επικοινωνία που είχε με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε χθες (Δευτέρα) με την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ για να μάθει νέα της και να διαβεβαιώσει ότι προσεύχεται για αυτήν», έγραψε στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, σήμερα Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «προσεύχεται η ετυμηγορία να είναι η σωστή».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Στιγμές που συγκλόνισαν στη δίκη Φλόιντ

Ο κ. Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι κάλεσε την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ τη Δευτέρα και σημείωσε ότι μπορεί να φανταστεί την πίεση και το άγχος που νιώθουν. «Είναι μια καλή οικογένεια και ζητούν ειρήνη και ηρεμία, ανεξάρτητα από την απόφαση», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν.

Στο μεταξύ, οι ένορκοι συνεδριάζουν για να αποφανθούν επί της ενοχής του Ντέρεκ Σόβιν, του 45χρονου πρώην αστυνομικού ο οποίος γονάτισε πάνω στον λαιμό του Φλόιντ.

Επί εννέα λεπτά, ο Σόβιν παρέμεινε γονατισμένος πάνω στον 46χρονο, ο οποίος ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος, με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες στην πλάτη.

Η δίκη διεξήχθη σε τεταμένη ατμόσφαιρα, καθώς στην πόλη οργανώνονται και πάλι καθημερινές διαδηλώσεις, μετά τον πρόσφατο θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Πηγές: Associated Press, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή