ΠΟΥ: Επιταχύνεται ο ρυθμός της πανδημίας – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

ΠΟΥ: Επιταχύνεται ο ρυθμός της πανδημίας – Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων

Πάνω από 5,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μολύνσεις από Covid-19 αυξάνονται σε κρίσιμο βαθμό εδώ και οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς ο κορωνοϊός προκαλεί στο πέρασμά του εξάρσεις κρουσμάτων που δεν παρουσιάζουν πτωτική τάση σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Διαβάστε ακόμη

 ΕΜΑ για εμβόλιο J&J: Πιθανή σύνδεση με «πολύ σπάνιες» θρομβώσεις

• EMA: Πάνω από 300 τα περιστατικά θρομβώσεων παγκοσμίως

Πάνω από 5,2 εκατομμύρια νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα – πρόκειται για τον υψηλότερο καταγεγραμμένο αριθμό σε διάστημα μιας εβδομάδας από την αρχή της πανδημίας – δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυξήθηκαν και οι θάνατοι για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από Covid να ξεπερνά πλέον τα τρία εκατομμύρια.

Επιπλέον, ο Τέντρος προειδοποίησε ότι ο ρυθμός της πανδημίας επιταχύνεται, παρόλο που αρκετές χώρες αναφέρουν ότι έχουν σημειώσει πρόοδο στα βελτιωμένα εμβολιαστικά τους προγράμματα.

«Χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσουμε τους ένα εκατομμύριο θανάτους, τέσσερις μήνες για να ανέλθουν σε δύο εκατομμύρια και τρεις μήνες για να αγγίξουν τα τρία εκατομμύρια», είπε ο Τέντρος. «Οι μεγάλοι αριθμοί μπορεί να μην μας βοηθούν να το αντιληφθούμε, αλλά κάθε ένας από αυτούς τους θανάτους είναι και μια τραγωδία για οικογένειες, κοινότητες και χώρες».

Και καθώς όλο και περισσότεροι ενήλικες μεγαλύτερων ηλικιών εμβολιάζονται πλήρως και κάποιες οικονομίες προχωρούν σε άνοιγμα, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού ανέφερε ότι η ορμή του κορωνοϊού μπορεί να στρέφεται πλέον προς τους νεότερους ενήλικες. Δήλωσε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι οι μολύνσεις και οι νοσηλείες σε άτομα 25- 29 ετών «αυξάνονται σε ανησυχητικό βαθμό», πιθανόν εξαιτίας των άκρως μολυσματικών παραλλαγών του ιού και της αύξησης των κοινωνικών συναναστροφών ανάμεσα στους νέους.

Σε χώρες όπου υπάρχει έξαρση της πανδημίας, γιατροί έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι περισσότεροι νέοι ενήλικες μολύνονται από Covid. Παράδειγμα αποτελεί η Βραζιλία, όπου ένα νέο στέλεχος του ιού έχει προκαλέσει μια καταστροφική αύξηση στις νοσηλείες και τους θανάτους.

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή