Η «προφητεία» της Άννας Γουίντουρ για τα είδη πολυτελείας

Η «προφητεία» της Άννας Γουίντουρ για τα είδη πολυτελείας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έλευση μιας νέας «χρυσής εποχής» στον μετά την πανδημία κόσμο, με εκτόξευση των πωλήσεων ειδών πολυτελείας, προβλέπει η εκδότρια της Vogue και «Πρώτη Κυρία» της βιομηχανία μόδας, Αννα Γουίντουρ. Οπως αποκάλυψε σε μια από τις εξαιρετικά σπάνιες συνεντεύξεις της στους Financial Times, οι ουρές εκατοντάδων μέτρων που σχηματίστηκαν μπροστά από τα καταστήματα των οίκων Gucci και Dior, στο Λονδίνο, μόλις ξανάνοιξαν τις πόρτες τους, μαρτυρούν τη συσσωρευμένη επιθυμία για πολυτέλεια και χλιδή. «Ο κόσμος παρέμεινε κλεισμένος στα σπίτια του επί πολύ καιρό. Τώρα βγαίνει και θέλει να ξοδέψει. Ολοι λαχταρούν να ταξιδέψουν και να ντυθούν».

Η Αννα Γουίντουρ, η οποία κρατάει στα χέρια της και τα ηνία του εκδοτικού ομίλου Condé Nast, βρίσκεται στο επίκεντρο της ριζικής μεταμόρφωσής του. «Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια ημέρα για τον εκδοτικό όμιλο», τόνισε, επισημαίνοντας ότι μεταξύ των καινοτομιών που θα εισαχθούν είναι η στροφή προς την τοπική κάλυψη εκδηλώσεων, όπως οι Εβδομάδες Μόδας σε Λονδίνο, Παρίσι και Μιλάνο, αλλά και ο συντονισμός των συνεντεύξεων διασημοτήτων, ώστε στη συνέχεια να δημοσιεύονται σε όλες τις εκδόσεις του ομίλου. Η Αννα Γουίντουρ δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η φετινή χρόνια θα είναι εξαιρετικά επικερδής για την εταιρεία Condé Nast. «Ηδη βλέπουμε αξιοσημείωτη ανάπτυξη», σημείωσε.

Παλαιότερα, ο εκδοτικός όμιλος είχε βρεθεί στο επίκεντρο δριμύτατης κριτικής για φυλετικές διακρίσεις και μισθολογικές ανισότητες, ιδιαίτερα στην έκδοση Bon Appetit, του περιοδικού γαστρονομίας που εκδίδει. Πιο πρόσφατα, ο διορισμός της δημοσιογράφου Αλέξι Μακάμοντ στη θέση της εκδότριας της Teen Vogue πυροδότησε νέες καταγγελίες, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα ρατσιστικά και ομοφοβικά «τιτιβίσματά» της από το 2011.
Η κατακραυγή προκάλεσε τελικά την απομάκρυνσή της. Παρότι η Γουίντουρ αρνήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις, τόνισε ότι η διαφορετικότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα, τόσο για τις προσλήψεις του προσωπικού όσο και για το περιεχόμενο των εκδόσεων του ομίλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή