Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά αυστηρών μέτρων για την πανδημία

Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά αυστηρών μέτρων για την πανδημία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο νέος νόμος που επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας ψηφίστηκε, χθες, από τη γερμανική Βουλή εν μέσω διαδηλώσεων, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 150 συλλήψεις. Πέρα από το χάος στους δρόμους του Βερολίνου, αναταραχή επικρατεί και στην πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του καναλιού RTL εμφάνισε τους Πράσινους να έχουν πραγματοποιήσει άλμα, περνώντας στην πρώτη θέση και αφήνοντας επτά μονάδες πίσω τους Χριστιανοδημοκράτες

Η δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία οι Πράσινοι κερδίζουν πέντε μονάδες και βρίσκονται στο 28% και οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν έξι μονάδες και βρίσκονται στο 21%, αποτελεί ενδεχομένως μεμονωμένη μέτρηση, σε μια στιγμή αδελφοκτόνου κρίσης για την ένωση Χριστιανοδημοκρατών – Χριστιανοκοινωνιστών. Το χάσμα που άνοιξε από τη μάχη για το αξίωμα του υποψήφιου καγκελαρίου δεν γεφυρώνεται εύκολα, καθώς στη βάση του κόμματος επικρατεί δυσαρέσκεια για την επιλογή της ηγεσίας να είναι υποψήφιος ο Αρμιν Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ. 

Στους δρόμους η οργή κατευθύνεται εναντίον σύσσωμης της κυβέρνησης, όπως φάνηκε από τις προσπάθειες διαδηλωτών να σκαρφαλώσουν στα κιγκλιδώματα που προστάτευαν τη γερμανική Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια, κατά τις χθεσινές διαδηλώσεις. Οι Αρχές εκτιμούν ότι στους δρόμους βρέθηκαν περίπου 10.000 άτομα. Η πρώτη διαδήλωση διαλύθηκε από την αστυνομία λόγω μη τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ η δεύτερη, μικρότερη, πραγματοποιήθηκε κανονικά, κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Με βάση τα νέα μέτρα, θα επιβάλλεται νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ στις περιοχές όπου τα κρούσματα ξεπερνούν τα 100 ανά 100.000 κατοίκους. Η απαγόρευση δεν θα ισχύει αν πρόκειται για σωματική άσκηση έως τα μεσάνυχτα και αν πρόκειται για βόλτα με κατοικίδιο ολόκληρο το 24ωρο. Το κόμμα της Αριστεράς καταψήφισε τα μέτρα, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθεί να μη λαμβάνεται αρκετή πρόνοια για τη διάδοση του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή