Βασίλισσα Ελισάβετ: Μοναχικά φέτος τα γενέθλια της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Μοναχικά φέτος τα γενέθλια της

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 95 της χρόνια έκλεισε χθες η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, εξαιτίας του εθνικού πένθους για τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου. Στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Twitter η Ελισάβετ αρκέστηκε σε ένα σύντομο σχόλιο, με το οποίο ευχαριστεί τους πολίτες «για την καλοσύνη και την ευγένεια που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες», τονίζοντας ότι η απότιση φόρου τιμής στη μνήμη του δούκα του Εδιμβούργου υπήρξε παρηγοριά σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης. Ακόμη, σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στα γενέθλιά της και ευχαριστεί τους Βρετανούς για τις ευχές τους.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, επ’ ευκαιρία της χθεσινής ημέρας, έδωσαν στη δημοσιότητα μια παλαιότερη φωτογραφία της χαμογελαστής Ελισάβετ κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το πρωί η βασίλισσα αρκέστηκε να κάνει μια βόλτα στο πάρκο του Ουίνδσορ μαζί με τα αγαπημένα της σκυλιά, ενώ αργότερα την επισκέφθηκαν μέλη της βασιλικής οικογένειας προκειμένου να της ευχηθούν. Από την οικογενειακή συνάντηση απουσίαζε, ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος δύο ημέρες μετά την κηδεία του παππού του επέστρεψε στην Καλιφόρνια. 

Πάντως, κατά τη σύντομη παραμονή του στη Βρετανία, ο πρίγκιπας Χάρι φαίνεται ότι έκανε κάποια μικρά βήματα συμφιλίωσης με τον αδελφό του και δεύτερο κατά σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς και με τον πατέρα του, πρίγκιπα Κάρολο. Γνώστες υποστηρίζουν ότι οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ συνάντησαν τον Χάρι και συζήτησαν μαζί του από κοινού, προκειμένου να μη διαστρεβλωθεί μελλοντικά το περιεχόμενο των λόγων τους. Ο πρίγκιπας Χάρι θα επιστρέψει στο Λονδίνο στα τέλη Ιουλίου για τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου προς τιμήν της μητέρας του.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν συμφωνήσει να επισκέπτονται «κυκλικά» την Ελισάβετ, προκειμένου να μη νιώθει μοναξιά μετά τον θάνατο του συζύγου της. Μεταξύ των προσωπικοτήτων που ευχήθηκαν στη βασίλισσα ήταν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος υπογράμμισε τον μεγάλο θαυμασμό που τρέφει προς το πρόσωπό της.

Παραδοσιακά, τα γενέθλιά της χαιρετίζονται κάθε χρόνο με 21 κανονιοβολισμούς από το Χάιντ Παρκ και άλλους 61 από τον Πύργο του Λονδίνου. Φέτος αυτό δεν θα συμβεί, εξαιτίας του πένθους. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή χρονιά που ακυρώνονται οι κανονιοβολισμοί, καθώς πέρυσι θεωρήθηκε ότι δεν άρμοζαν σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η Βρετανία βρισκόταν σε lockdown και θρηνούσε χιλιάδες νεκρούς από COVID.

Τέλος, ο τριτότοκος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Ανδρέας, χάρισε στη μητέρα του για τα γενέθλιά της δύο κουτάβια της αγαπημένης ράτσας της, κόργκι, τα οποία μεγάλωσε ο ίδιος, ήδη από τον Φεβρουάριο, για να της κρατούν παρέα την περίοδο που ο Φίλιππος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή