Pfizer: Απομιμήσεις τα εμβόλια που κατασχέθηκαν σε Μεξικό και Πολωνία

Pfizer: Απομιμήσεις τα εμβόλια που κατασχέθηκαν σε Μεξικό και Πολωνία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απομιμήσεις ήταν τα εμβόλια Pfizer που κατασχέθηκαν στο Μεξικό και στην Πολωνία, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, μία δόση πωλούνταν ως και χίλια δολάρια. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, σε κλινική του Μεξικού περίπου 80 άνθρωποι έλαβαν τα πλαστά εμβόλια, τα οποία δεν προσφέρουν καμία προστασία από τον κορωνοϊό και κατά τα φαινόμενα δεν έχουν συνέπεια στην υγεία. 

Τα φιαλίδια βρίσκονταν μέσα σε ψυγεία που χρησιμοποιούνται για να τοποθετούνται φρέσκα ψάρια, ενώ έφεραν αριθμούς παρτίδων και ημερομηνίες λήξης πλασματικής φύσης, αποκάλυψαν μεξικανοί αξιωματούχοι.

⇒Διαβάστε επίσης: Πόσο διαρκεί η προστασία των εμβολίων από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την Pfizer, το υγρό που κατασχέθηκε στην Πολωνία ήταν καλλυντικού είδους, πιθανόν κρέμα για τις ρυτίδες.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο ABC News «Έχουμε επίγνωση ότι μέσα στο κλίμα που επικρατεί , χάρη στην ευκολία και το εύρος του ηλεκτρονικού εμπορίου και την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο, καταγράφεται αύξηση της απάτης, των απομιμήσεων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τα εμβόλια και τα φάρμακα για την Covid-19».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, οι υγειονομικές αρχές της μεξικανικής πολιτείας Νουέβο Λεόν είχαν προειδοποιήσει για «μυστικές» πωλήσεις «υποτιθέμεων εμβολίων».

⇒Διαβάστε επίσης: Η Μέρκελ υπέρ κοινής γραμμής στα εμβόλια

Τον Μάρτιο, ο ΠΟΥ εξέφρασε επίσης ανησυχία για τον εντοπισμό «πλαστών» εμβολίων Pfizer στο Μεξικό και το ενδεχόμενο να «κυκλοφορούν ακόμα» στην περιφέρεια.

Η Pfizer, εξετάζοντας τα φιαλίδια, διαπίστωσε ότι δεν περιείχαν το εμβόλιο που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική BioNTech.

«Έχουμε πολύ περιορισμένη προσφορά, που θα μεγεθυνθεί καθώς θα αυξάνουμε την παραγωγή μας και καθώς άλλες εταιρείες θα εισέρχονται στην αγορά του εμβολίου. Στο μεταξύ, παρουσιάζεται η τέλεια ευκαιρία σε κακοποιούς», δήλωσε στη Wall Street Journal ο αρμόδιος για θέματα ασφάλειας στην Pfizer, Λεβ Κουμπιάκ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή