Δημοσκόπηση – Γερμανία: «Λάθος επιλογή» ο Άρμιν Λάσετ

Δημοσκόπηση – Γερμανία: «Λάθος επιλογή» ο Άρμιν Λάσετ

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «λάθος επιλογή» χαρακτηρίζουν το χρίσμα της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία στον Άρμιν Λάσετ, η πλειοψηφία των Γερμανών. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η επιλογή του κ. Λάσετ αντί του Μάρκους Ζέντερ για το χρίσμα δεν ήταν η σωστή, ενώ μεταξύ των υποστηρικτών του CDU και της CSU η ίδια άποψη εκφράζεται από το 77%.

Διαβάστε ακόμη: Μια Πράσινη υποψήφια διάδοχος της Μέρκελ

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο ερώτημα της απευθείας επιλογής Καγκελάριου, προηγείται σημαντικά η υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30%, ακολουθεί ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και σημερινός Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς με 17% και τελευταίος κατατάσσεται ο Άρμιν Λάσετ, με μόλις 11% της προτίμησης.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση προηγείται με 29%, ακολουθούν οι Πράσινοι με 25%, το SPD με 15%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 9% και η Αριστερά με 7%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή