Γαλλία: Νεκρή αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι

Γαλλία: Νεκρή αστυνομικός από επίθεση με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε γυναίκα αστυνομικός, στην είσοδο αστυνομικού τμήματος στην πόλη Ραμπουγιέ, 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε γυναίκα αστυνομικός, στην είσοδο αστυνομικού τμήματος στην πόλη Ραμπουγιέ της Γαλλίας, 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα, μαχαιρώθηκε στον λαιμό και υπέκυψε στα τραύματά της.

Βάσει όσων μετέδωσε το ραδιόφωνο Europe 1, ο δράστης δέχθηκε πυροβολισμούς και εξουδετερώθηκε από αστυνομικούς. Κατά το δίκτυο BMF, και ο δράστης κατέληξε.

Όπως μετέδωσε το ίδιο μέσο, επρόκειτο για υπήκοο Τυνησίας. Ο δράστης, 36 ετών, δεν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες πληροφοριών στο παρελθόν, ενώ διέθετε νόμιμα έγγραφα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το περιστατικό διερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν γύρω στις 15.20 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, διευκρίνισε αστυνομική πηγή. Το θύμα. 48 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, παρά την παρέμβαση των διασωστών.

Στο σημείο ανακοίνωσαν πως θα μεταβούν ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ, και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή