ΗΠΑ: Εισβολέας του Καπιτωλίου συνελήφθη μέσω… dating app

ΗΠΑ: Εισβολέας του Καπιτωλίου συνελήφθη μέσω… dating app

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εξέλιξη που δεν περίμενε είχε για έναν Νεοϋορκέζο ο διαδικτυακός κομπασμός του για το ότι συμμετείχε στην εισβολή των οπαδών του τέως Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο. 

ΗΠΑ: Εισβολέας του Καπιτωλίου συνελήφθη μέσω… dating app-1Συνομιλώντας με ένα «ταίρι» του στην πλατφόρμα γνωριμιών Bumble, o Ρόμπερτ Τσάπμαν ανέφερε με καυχησιά «εισέβαλα στο Καπιτώλιο», σύμφωνα με το FBI. Το «ταίρι» του απάντησε πως δεν υπάρχει «ταίριασμα» μεταξύ τους και κατόπιν έστειλε μία εικόνα της συνομιλίας στις αρχές. «»Εισέβαλα στο Καπιτώλιο… έφτασα μέχρι την αίθουσα με τους αδριάντες!», αναφέρει ολόκληρο το μήνυμα του Τσάπμαν. 

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και ο άντρας συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για συμμετοχή στην εισβολή και τα επεισόδια στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Όπως αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό από τη συμμετοχή του συγκεκριμένου άντρα στην εισβολή της 6ης Ιανουαρίου. Επίσης, μία κοινοποίηση του στο Facebook, στο οποίο χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Robert Erick», αναφέρει ότι θα έφευγε από την πολιτεία της Νέας Υόρκης την ημέρα πριν από τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον. Την επίμαχη ημέρα, το ίδιο προφίλ θα κοινοποιήσει μία φωτογραφία του μέσα από το Καπιτώλιο, στο οποίο θα αναφερθεί με μία υβριστική λεκτική παραποίηση: «INSIDE THE CRAPITOL!!!».

Περισσότερα από 400 άτομα αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή