Ο πύραυλος της SpaceX έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

Ο πύραυλος της SpaceX έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (βίντεο)

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) έφτασε περίπου στις 11 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) η διαστημική κάψουλα Crew Dragon Endeavour της SpaceX, σε μια αποστολή που διεξάγεται σε συνεργασία με τη NASA.

Το πλήρωμα, που ξεκίνησε το διαστημικό του ταξίδι χθες, είναι το πρώτο που τέθηκε ποτέ σε τροχιά από έναν ενισχυτή πυραύλων ο οποίος ανακυκλώθηκε από προηγούμενη διαστημική πτήση. 

«Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα», είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτήν την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας στο διάστημα τα τέσσερα μέλη του «Δεύτερου Πληρώματος»: τον Γάλλο Τομά Πεσκιέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

Η αποστολή σηματοδοτεί τη δεύτερη «επιχειρησιακή» διαστημική ομάδα που οργανώθηκε από τη NASA και ταξίδεψε σε μια κάψουλα Dragon Crew, καθώς οι ΗΠΑ ξεκίνησαν ξανά τις πτήσεις αστροναυτών στο Διάστημα από το έδαφος τους πέρυσι, μετά μια ενδιάμεση παύση των αποστολών για εννέα χρόνια, στο τέλος του προγράμματος του διαστημικού λεωφορείου των ΗΠΑ, το 2011. 

Η αποστολή αυτή αποτελεί, επίσης, την τρίτη επανδρωμένη πτήση που τέθηκε σε τροχιά στο πλαίσιο της νέας εταιρικής σχέσης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, της NASA με τη SpaceX, την εταιρεία πυραύλων που ιδρύθηκε και ανήκει στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Ελον Μασκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή