Ινδία: Στο έλεος της πανδημίας, χωρίς οξυγόνο

Ινδία: Στο έλεος της πανδημίας, χωρίς οξυγόνο

Για τέσσερις συνεχείς ημέρες, η χώρα σπάει τα αρνητικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδα - Μεγάλες οι ελλείψεις σε οξυγόνο, εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νοσοκομεία, με επίκεντρο το Νέο Δελχί.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό των τελευταίων 24ώρων στην Ινδία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τον οξύτερη έξαρση του κορωνοϊού από την εμφάνιση της πανδημίας. 

Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 300.000 νέα κρούσματα covid-19 κάθε 24ωρο εδώ και τέσσερις ημέρες, περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, με την κατάσταση στο σύστημα Υγείας να βρίσκεται εκτός ελέγχου. 

Ινδία: Στο έλεος της πανδημίας, χωρίς οξυγόνο-1

«Ασθενείς πεθαίνουν χωρίς οξυγόνο», είναι ο τίτλος του πρώτου θέματος στην ιστοσελίδα του BBC, ενώ τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να αναγκάζονται να διώξουν ασθενείς λόγω ελλείψεων σε κλίνες και ιατρικό οξυγόνο, με το Νέο Δελχί να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι την εβδομάδα που πέρασε στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από δύο εκατομμύρια νέα κρούσματα, άνοδος 58% σε σχέση με την προηγούμενη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Ινδία: Στο έλεος της πανδημίας, χωρίς οξυγόνο-2

«Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος, όμως αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα» παραδέχθηκε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ζήτησε από το Τwitter να κατεβάσει δεκάδες επικριτικές αναρτήσεις, μεταξύ των οποίων κάποιες από πολιτικούς της χώρας, για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την κρίση της πανδημίας covid-19. Το μέσο κοινωνική δικτύωσης αφαίρεσε κάποιες εξ αυτών.

Ινδία: Στο έλεος της πανδημίας, χωρίς οξυγόνο-3

Στέλνουν βοήθεια οι ΗΠΑ

Η κατάσταση στην Ινδία έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας σε όλο τον κόσμο. 

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ που σκοπεύουν να στείλουν στη χώρα επιπλέον βοήθεια, όπως δήλωσε χθες Σάββατο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείου Reuters. 

Ινδία: Στο έλεος της πανδημίας, χωρίς οξυγόνο-4

«Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτή το σφοδρό ξέσπασμα (της επιδημίας covid-19)», ανέφερε, μεταξύ άλλων. 

με πληροφορίες από NYT, BBC, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή