Φον ντερ Λάιεν: Ανοίγουν οι πύλες της Ευρώπης για τους Αμερικανούς που έχουν εμβολιαστεί

Φον ντερ Λάιεν: Ανοίγουν οι πύλες της Ευρώπης για τους Αμερικανούς που έχουν εμβολιαστεί

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πράσινο φως» στα ταξίδια Αμερικανών εμβολιασθέντων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάβει η Κομισιόν για το προσεχές καλοκαίρι.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διαβεβαίωσε σε συνέντευξή της στους New York Times ότι τα 27 κράτη μέλη θα δέχονται, χωρίς κανέναν όρο, όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί με σκευάσματα που «έχουν εγκριθεί» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA). Σημειώνεται πως ο EMA έχει εγκρίνει και τα τρία εμβόλια που χορηγούνται στις ΗΠΑ.

«Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον EMA», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας πως αυτό θα επιτρέψει ελευθερία κίνησης, στα ταξίδια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η επικεφαλής της Κομισιόν δεν διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης των εν λόγω ταξιδιών, η οποία προσδιορίζεται για το καλοκαίρι. Tην ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ βρίσκονται επί εβδομάδες σε προχωρημένες συζητήσεις για την κατάρτιση πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αμερικανική εφημερίδα, οι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Κροατία που καλωσορίζουν εκατομμύρια Αμερικανούς κάθε καλοκαίρι και από αυτούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η βιωσιμότητα της τουριστικής τους βιομηχανίας, είναι έτοιμες να «αρπάξουν» την ευκαιρία και να ανοίξουν ξανά στην αμερικανική αγορά.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC), έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 228 εκατομμύρια δόσεις και το 42,2% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 28,5% του αμερικανικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα οι ΗΠΑ μπορούν να πετύχουν «τεράστια πρόοδο» στην προσπάθειά τους να εμβολιάσουν το 70% των ενηλίκων έως τα μέσα Ιουνίου, πετυχαίνοντας έτσι την αποκαλούμενη ανοσία της αγέλης..

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή