Διπλωματική κρίση Μόσχας – Ρώμης: Απελάθηκε Ιταλός διπλωμάτης

Διπλωματική κρίση Μόσχας – Ρώμης: Απελάθηκε Ιταλός διπλωμάτης

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην απέλαση ενός Ιταλού διπλωμάτη προχώρησε η Ρωσία, σε αντίποινα της «στοχοποίησης» δύο διπλωματικών υπαλλήλων της ρωσικής πρεσβείας στη Ρώμη που κατηγορούνται για υπόθεση κατασκοπείας.

Παράλληλα, η Μόσχα κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και τον Ιταλό πρέσβη στη χώρα.

«Πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο κατασκοπείας από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου», σχολίασε η έγκυρη ιταλική εφημερίδα La Repubblica, προσθέτοντας ότι «θέτει σε δοκιμασία την εμπιστοσύνη μεταξύ Μόσχας και Ρώμης».

Οι ιταλικές αρχές είχαν συλλάβει τον Μάρτιο έναν Ρώσο στρατιωτικό κι έναν Ιταλό πλοίαρχο του πολεμικού ναυτικού με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας, ενώ κλήθηκε και ο Ρώσος πρέσβης για εξηγήσεις προκαλώντας έντονη ρωσική αντίδραση.

«Αστυνομικοί παρενέβησαν σε μυστική συνάντηση μεταξύ των δύο, αμέσως μετά την επίδοση εγγράφων ανώτατης διαβάθμισης από τον Ιταλό αξιωματικό έναντι χρηματικού ποσού», ανέφερε ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή