ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Το καλοκαίρι η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Κρεμλίνο: Το καλοκαίρι η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν

Για το καλοκαίρι σχεδιάζεται η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, χωρίς να έχει ορισθεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία και η χώρα που θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

«Πράγματι ορισμένες προτάσεις έχουν γίνει. Τις ημερομηνίες προς το παρόν δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις ημερομηνίες. Συζητάμε πράγματι για τους θερινούς μήνες. Ακόμη πρέπει να αναλύσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιες τελικές συμφωνίες» , σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. 

⇒Διαβάστε επίσης: Διπλωματική κρίση Μόσχας – Ρώμης

«Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί ούτε μια χώρα (στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση)», διευκρίνισε.

Για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης των ηγετών των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης -στα μέσα Ιουνίου ευρωπαϊκής περιοδείας- του Μπάιντεν, είπε ότι «μια τέτοια πρόταση έγινε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο πρόεδροι στις 13 Απριλίου».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Μπάιντεν έκανε την πρόταση για διεξαγωγή ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής «σε τρίτη χώρα τους προσεχείς μήνες». 

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διευκρινίσει ότι πρότεινε στον Ρώσο ομόλογο του να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, χθες, σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η συνάντηση μπορεί να γίνει τον Ιούνιο. Επίσης, η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο Μπάιντεν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα.