BBC: Ο Τζόνσον έκανε το σχόλιο περί «στοιβάδων σορών»

BBC: Ο Τζόνσον έκανε το σχόλιο περί «στοιβάδων σορών»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προέβη στο σχόλιο περί «στοιβάδων σορών», αναφέρει δημοσίευμα του BBC, επικαλούμενο πηγές με γνώση της επίμαχης συνομιλίας που έλαβε χώρα το φθινόπωρο στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Την αποστροφή του Τζόνσον έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Daily Mail, προκαλώντας σάλο στη Βρετανία, καθότι ο Βρετανός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε ότι προτιμάει την επιλογή «των σορών που στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά την κήρυξη ενός τρίτου lockdown, κάτι για το οποίο επέμεναν οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οχι άλλα γαμ… lockdown, αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», είναι η φερομένη δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού, που φέρεται να ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των φορτισμένων συνομιλιών για τη στρατηγική κατά της πανδημίας στη Ντάουνινγκ Στριτ. 

Το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαψεύδει το δημοσίευμα, με τον ίδιο τον Τζόνσον να αρνείται ότι προέβη στην επίμαχη αποστροφή. «Όχι δεν το είπα ποτέ. Το σημαντικό όμως, νομίζω, ότι οι πολίτες αυτό που θέλουν από εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι τα lockdown λειτουργούν. Και όντως λειτούργησαν», δήλωσε ο χαρακτηριστικά Βρετανός πρωθυπουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή