Αθλητικά παπούτσια αξίας… 1.8 εκατ. δολαρίων

Αθλητικά παπούτσια αξίας… 1.8 εκατ. δολαρίων

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εμφατικό τρόπο έσπασε το ρεκόρ των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητικών παπουτσιών της ιστορίας, με ένα ζευγάρι που φόραγε ο Αμερικανός αστέρας της ραπ Κάνιε Γουέστ να πωλείται έναντι του αστρονομικού ποσού του 1.8 εκατ. δολαρίων. 

Την ανακοίνωση της αγοραπωλησίας δημοσιοποίησε ο οίκος δημοπρασίων Sotheby’s, ο οποίος και πραγματοποίησε την δημοπρασία. Τα παπούτσια «αποχωρίστηκε» ο συλλέκτης ενδυμάτων και υποδημάτων «του δρόμου» (streetwear) Ράιαν Τσανγκ, ο οποίος εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Αγοραστής τους είναι η επενδυτική πλατφόρμα RARES, η οποία πραγματοποιεί επενδύσεις με αντικείμενο συλλεκτικά αθλητικά παπούτσια.

⇒ Διαβάστε επίσης: Από δέκα σεντ… 3.25 εκατ. δολάρια: Αστρονομικό ποσό για το 1ο τεύχος του Σούπερμαν

Μέχρι σήμερα, το ρεκορ των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητικών παπουτσιών άνηκε σε ένα ζευγάρι των Air Jordan 1, των ειδικά σχεδιασμένων για τον Μάικλ Τζόρνταν παπουτσιών της Nike, το οποίο φορούσε ο ίδιος ο θρύλος του NBA το 1985. Το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε πουληθεί πριν σχεδόν έναν χρόνο, έναντι 560.000 δολαρίων.

Όσον αφορά τα παπούτσια του Αμερικανού ράπερ, πρόκειται για το πρωτότυπο μοντέλο μίας σειράς της Nike με την ονομασία Air Yeezy, σχεδιασμένης από τον ίδιο τον Κάνιε Γουέστ σε συνεργασία με το δημιουργικό τμήμα του αμερικανικού κολοσσού, το οποίο φορούσε ο αστέρας στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy το 2008. Τα «αποκαλυπτήρια» τους έγιναν όταν ο Γουεστ βγήκε στη σκηνή για να τραγουδήσει τις επιτυχίες του «Stronger» και «Hey Mama».

Αθλητικά παπούτσια αξίας… 1.8 εκατ. δολαρίων-1
Ο Κάνιε Γουέστ στη σκηνή κατά την τελετή απονομής των βραβείων Grammy το 2008. (Φωτ. AP Photo/Kevork Djansezian) 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters, η εμφάνιση του δημοφιλούς ράπερ με τα συγκεκριμένα παπούτσια είχε τότε προκαλέσει «φρενίτιδα» μεταξύ των «fashionistas» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμη, όπως αναφέρει ο Μπραμ Ουάχτερ, επικεφαλής του τμήματος του οίκου Sotheby’s που ασχολείται με τον «ρουχισμό του δρόμου» και τα σύγχρονα συλλεκτικά είδη, η συγκεκριμένη αγοραπωλησία «αποδεικνύει περίτρανα την κληρονομιά του Κάνιε ως ενός από τους πιο επιδραστικούς σχεδιαστές ρούχων και αθλητικών παπουτσιών της εποχής μας».

Με πληροφορίες από Reuters, Business Insider

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή