Ινδία: Πάνω από 300.000 κρούσματα για έκτη συνεχόμενη ημέρα

Ινδία: Πάνω από 300.000 κρούσματα για έκτη συνεχόμενη ημέρα

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επέλαση της πανδημίας στην Ινδία, όπου για έκτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκαν πάνω από 300.000 νέα κρούσματα.

Ο αριθμός υποχώρησε ελαφρώς από το παγκόσμιο ρεκόρ της Μεγάλης Δευτέρας, με τις υπηρεσίες υγείας να ανακοινώνουν 323.144 νέες μολύνσεις. Πλέον ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας, ανέρχεται σε 17,64 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Από την επιτυχία στην τραγωδία με όχημα τον εφησυχασμό

Παράλληλα, οι θάνατοι από Covid-19 αυξήθηκαν κατά 2.771 και ανέρχονται συνολικά σε 197.894 νεκρούς. Η χώρα θρηνεί τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, με πάνω από 192.000 θύματα.

Στο μεταξύ όμως η δέυτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο παραμένει βυθισμένη στο χάος, με ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους στα γεμάτα νοσοκομεία εξαιτίας έλλειψης οξυγόνου. 

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, χαρακτήρισε χθες την κατάσταση στην Ινδία «παραπάνω κι από σπαρακτική».

«Ο ΠΟΥ κάνει ό,τι μπορεί, παρέχοντας υλικό και απαραίτητο εξοπλισμό στη χώρα», πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή