Ινδονησία: Το «προφητικό» τραγούδι από το πλήρωμα του υποβρυχίου – Βίντεο

Ινδονησία: Το «προφητικό» τραγούδι από το πλήρωμα του υποβρυχίου – Βίντεο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο με το αδικοχαμένο πλήρωμα του υποβρυχίου της Ινδονησίας να τραγουδά, λίγες εβδομάδες προτού το «KRI Nanggala 402» μετατραπεί σε υγρό τάφο για τα 53 άτομα.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ναυτικό της Ινδονησίας εμφανίζονται ορισμένα μέλη του πληρώματος, συμεριλαμβανομένου του κυβερνήτη Heri Oktavian, να τραγουδούν το «Sampai Jumpa», ένα ινδονησιακό δημοφιλές τραγούδι, του οποίου ο τίτλος σημαίνει «αντίο».

«Παρόλο που δεν είμαι έτοιμος να σε αποχωριστώ, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο», τραγουδούν οι ναυτικοί. 

Tα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου οι αρχές της χώρας να τιμήσουν τον διοικητή του υποβρυχίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Το υποβρύχιο το οποίο έσπασε σε τρία κομμάτια, βρέθηκε στον βυθό της Θάλασσας του Μπαλί, ανακοίνωσε την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, το 1,395 τόνων υποβρύχιο ναυπηγήθηκε στη Γερμανία το 1977 και ήταν τύπου 209 (όμοιο με τα κλάσεως Ποσειδών και Γλαύκος ελληνικά υποβρύχια).

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή