Κυβερνοεπίθεση στην αστυνομία της Ουάσιγκτον – Για Ρώσους χάκερ κάνουν λόγο αμερικανικά ΜΜΕ

Κυβερνοεπίθεση στην αστυνομία της Ουάσιγκτον – Για Ρώσους χάκερ κάνουν λόγο αμερικανικά ΜΜΕ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κυβερνοεπίθεση στον server του αστυνομικού τμήματος της Ουάσιγκτον, κάνουν λόγο αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σύμφωνα με το AP την ευθύνη ανέλαβε ρωσόφωνη οργάνωση κακόβουλου λογισμικού εκβίασης για την καταβολή λύτρων.

Το αστυνομικό τμήμα διευκρίνισε ότι βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία αποτίμησης της έκτασης της μη εγκεκριμένης πρόσβασης.

«Καθώς προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τον πλήρη αντίκτυπο και συνεχίζουμε να αξιολογούμε τη δραστηριότητα, επιφορτίσαμε το FBI να ερευνήσει πλήρως το θέμα», αναφέρει η αστυνομία της Ουάσιγκτον σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, την οποία επικαλέστηκαν μέσα, μεταξύ των οποίων το AP και το NBC News.

Στην ανακοίνωση αυτή δεν κατονομάζονται οι ύποπτοι για την επίθεση, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Το AP διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι επηρεάστηκαν επιχειρήσεις της αστυνομίας από την παραβίαση αυτή, αν και πρόσθεσε ότι η οργάνωση κακόβουλου λογισμικού εκβίασης για την καταβολή λύτρων Babuk ανέλαβε την ευθύνη και υποστήριξε ότι έκλεψε ευαίσθητα δεδομένα, περιλαμβανομένων στοιχείων για πληροφοριοδότες, τα οποία απείλησε να μοιραστεί με συμμορίες εγκληματιών.

Αυτοί που χρησιμοποιούν ransomware κρατούν φακέλους και δίκτυα σε ομηρία αν δεν τους καταβληθούν χρήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η αντιμετώπιση οργανώσεων αυτού του είδους αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του υπουργείου του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή