ΠΟΥ για Ινδία: Επιδεινώνουν την κρίση της Covid όσοι σπεύδουν άνευ λόγου στα νοσοκομεία
ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΠΟΥ για Ινδία: Επιδεινώνουν την κρίση της Covid όσοι σπεύδουν άνευ λόγου στα νοσοκομεία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος που σπεύδει άνευ λόγου στα νοσοκομεία επιδεινώνει την κρίση με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στην Ινδία, η οποία έχει προκληθεί από τις μαζικές συναθροίσεις, τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού και τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο απολογισμός των θανάτων από την επιδημία στην Ινδία προσεγγίζει τώρα τους 200.000, όπου τα νοσοκομεία τα οποία δεν έχουν αρκετές προμήθειες οξυγόνου και κλίνες διώχνουν ασθενείς με Covid-19.

Διαβάστε ακόμη: Άρχισαν να φτάνουν ιατρικές προμήθειες στην Ινδία – Πλησιάζουν τους 200.000 οι θάνατοι

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέχει κρίσιμης σημασίας εξοπλισμό και προμήθειες στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένων 4.000 συμπυκνωτών οξυγόνου, οι οποίοι χρειάζονται μόνον μια πηγή ενέργειας, σημείωσε ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τάρικ Γιασάρεβιτς.

Ποσοστό χαμηλότερο του 15% των προσβληθέντων από νέο κορωνοϊό χρειάζεται όντως νοσοκομειακή περίθαλψη και ακόμη λιγότεροι από αυτούς θα χρειαστούν οξυγόνο, πρόσθεσε.

«Σήμερα μέρος του προβλήματος είναι ότι πολλοί άνθρωποι σπεύδουν στο νοσοκομείο (επίσης επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε ενημέρωση/παροχή συμβουλών) παρότι η παρακολούθηση και η φροντίδα στο σπίτι μπορεί να γίνει με μεγάλη ασφάλεια», υπογράμμισε.

Κέντρα σε επίπεδο κοινοτήτων θα πρέπει να κάνουν τον έλεγχο και την διαλογή ασθενών και να παρέχουν συμβουλές για ασφαλή φροντίδα στο σπίτι, ενώ πληροφορίες διατίθενται επίσης μέσω γραμμών βοήθειας ή πινάκων ανακοινώσεων, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Όπως ισχύει σε κάθε χώρα, ο ΠΟΥ έχει πει ότι ο συνδυασμός χαλάρωσης των προσωπικών μέτρων προστασίας, οι μαζικές συναθροίσεις και τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη (του νέου κορωνοϊού) την ώρα που η κάλυψη (του πληθυσμού) από τον εμβολιασμό βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να προκαλέσει μια πραγματική θύελλα», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή