ΕΙΚΟΝΕΣ

Το Big Ben αργεί ακόμη να ηχήσει

Το Big Ben αργεί ακόμη να ηχήσει

H ανακαίνιση του Μπιγκ Μπεν έχει ακόμη δρόμο και το εμβληματικό ρολόι του Λονδίνου θα ηχήσει ξανά, πιθανότατα από τις αρχές του νέου έτους. 

Η ανακαίνιση του Μπιγκ Μπεν που έχει ήδη κοστίσει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια λίρες, αναμενόταν να ολοκληρωθεί φέτος, καθυστέρησε όμως λόγω της πανδημίας, όπως γνωστοποίησε σε σημερινή της ανακοίνωση η βρετανική Βουλή.

Το Big Ben αργεί ακόμη να ηχήσει-1

Το Big Ben παραμένει σιωπηλό εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, από το 2017, λόγω των εργασιών τόσο στο ρολόι όσο και στον Πύργο. Ήχησε δε μόνο σε κάποιες σημαντικές περιστάσεις και αφού προηγουμένως ο μηχανισμός είχε, εκτάκτως, επανασυρναμολογηθεί. 

Το Big Ben αργεί ακόμη να ηχήσει-2

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση, οι σκαλωσιές θα έχουν αφαιρεθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες, ενώ η δύσκολη δουλειά της εγκατάστασης του αποκατεστημένου ωρολογιακού μηχανισμού θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Στις αρχές του χρόνου οι καμπάνες, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου κωδωνοστασίου του Big Ben θα συνδεθούν με τον αυθεντικό Βικτοριανό μηχανισμό και ο ήχος τους θα ακουστεί ξανά στο Ουεστμίνστερ.

Επιπλέον, ύστερα από χρόνια επίπονων εργασιών, οι δείκτες του ρολογιού απεκαταστάθησαν στην αυθεντική Βικτωριανή χρωματική εκδοχή.

Τα αυθεντικά χρώματα είχαν σκοπίμως αλλάξει στις αρχές του 20ου αιώνα αφού η αιθαλομίχλη της εποχής καθιστούσε δυσανάγνωστες τις ενδείξεις του Big Ben.

Το Big Ben αργεί ακόμη να ηχήσει-3