ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Τέλος η καραντίνα για ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Αυστρία: Τέλος η καραντίνα για ταξιδιώτες από την Ελλάδα

Η Αυστρία θα άρει την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες, αλλά και τους κατοίκους που θα εισέρχονται από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Η χαλάρωση θα τεθεί σε ισχύ από τις 19 Μαΐου και αφορά συγκεκριμένα όσους θα φτάνουν ή θα επιστρέφουν και από τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Εσθονία και τη Λιθουανία θα συνεχίσει να ισχύει και μετά τις 19 Μαίου η υποχρεωτική καραντίνα μετά την είσοδο τους στην Αυστρία.

Διαβάστε επίσης⇒ Φον ντερ Λάιεν: Ανοίγουν οι πύλες της Ευρώπης για τους εμβολιασμένους Αμερικανούς

Η είσοδος από χώρες με πράσινο ή πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας είναι δυνατή χωρίς περιορισμούς, ενώ κατά την είσοδο από περιοχές, με χρώμα (ανοιχτό) κόκκινο, θα επαρκεί στο μέλλον ένα αρνητικό τεστ για κορωνοϊό ή πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης μετά από μια μόλυνση. Για ταξιδιώτες από περιοχές με χρώμα σκούρο κόκκινο, η υποχρέωση απομόνωσης (καραντίνα) δέκα ημερών θα συνεχίσει να υφίσταται μετά την είσοδο.

Σημειεώνεται ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστρία, βρίσκονται στο κόκκινο, βάσει του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Υγείας. Μόνο η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Μάλτα είναι στο πράσινο ή στο πορτοκαλί.