Γερμανία: Πέταξαν 40.000 δόσεις του εμβολίου γιατί δεν είχαν άδεια…

Γερμανία: Πέταξαν 40.000 δόσεις του εμβολίου γιατί δεν είχαν άδεια…

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κέντρο ανοσοποίησης στο Αμβούργο κατέστρεψε περισσότερες από 40 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, που είχε σε πλεόνασμα, καθώς το προσωπικό δεν είχε την κατάλληλη άδεια να τα προσφέρει στο κοινό.

Η Γερμανία έχει χορηγήσει έως τώρα 25.892.613 δόσεις.

Μέχρι τις 25 Απρίλιου τουλάχιστον μια δόση είχε λάβει το 23,4% του πληθυσού, ενώ το 7,2% (5,9 εκατ, άνθρωποι) είχε εμβολιαστεί πλήρως.

 

 

Βαυαρία

Τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα θα αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως και όσοι έχουν κάνει πρόσφατα αρνητικά διαγνωστικά τεστ στη Βαυαρία από την Τετάρτη αποφάσισε στο Μόναχο το τοπικό υπουργικό συμβούλιο. 

Το κρατίδιο αυτό εφαρμόζει νωρίτερα το μέτρο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση μετά από το κρατίδο του Βερολίνου, στο οποίο ισχύει ήδη από τα μέσα Απριλίου. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού δεν χρειάζεται να παρουσιάσουν επικαιροποιημένο αρνητικό τεστ όταν επισκέπτονται λ.χ. τα κομμωτήριο ή τα καταστήματα. Ωστόσο, δεν παρέχονται άλλα προνόμια όπως είναι η πρόσβαση σε εγκαταστάσεις οι οποίες είναι επί του παρόντος κλειστές, λ.χ. στα κολυμβητήρια. 

«Όποιος έχει εμβολιαστεί δύο φορές και επομένως έχει σχεδόν μηδενικό κίνδυνο να μολυνθεί, πρέπει να ανακτήσει τα θεμελιώδη ατομικά του δικαιώματα. Τα θεμελιώδη δικαιώματα πρέπει να επιστραφούν το συντομότερο δυνατό, αυτή είναι επίσης η εκπεφρασμένη γνώμη του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ», δήλωσε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκος Ζέντερ. [Διαβάστε]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή