Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι

Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι

Η Ινδία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους ασθενών, νέο τραγικό ρεκόρ με το οποίο ο απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ινδία κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 3.293 θανάτους ασθενών με την COVID-19, νέο τραγικό ρεκόρ με το οποίο ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών – έχει πλέον φθάσει τους 201.187 – σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φόβοι για μισό δισ. κρούσματα στην Ινδία

Η χώρα κατέγραψε ταυτόχρονα νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2, με 360.960 να επιβεβαιώνονται εργαστηριακά και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια.

Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι-1
AP Photo

Η υγειονομική κρίση γίνεται ολοένα σοβαρότερη στο κράτος της Ασίας. Αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος του 1,3 δισεκ. κατοίκων.

⇒ Διαβάστε επίσης: Μόσιαλος: Τι συμβαίνει στην Ινδία με τον κορωνοϊό;

Σύμφωνα με τον Guardian, στο Δελχί χώροι στάθμευσης μετετράπησαν σε αυτοσχέδια κρεματόρια, λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων.

Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι-2
AP Photo/Anupam Nath

«Οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν, πεθαίνουν και πεθαίνουν», δήλωσε ο υπεύθυνος ενός κρεματορίου, Τζιτέντερ Σινγκ Σαντί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Από την επιτυχία στην τραγωδία με όχημα τον εφησυχασμό

«Εάν έχουμε περισσότερες σορούς, τότε θα γίνουν αποτεφρώσεις στον δρόμο. Δεν υπάρχει πλέον χώρος εδώ» είπε, προσθέτοντας:«Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι θα δούμε τόσο φρικτές εικόνες».

Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι-3
AP Photo/Ajit Solanki

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του κορωνοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι-4
AP Photo/Rafiq Maqbool

Μέχρι σήμερα η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων. Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

Ινδία: Αυτοσχέδια κρεματόρια για τα θύματα του κορωνοϊού – Ξεπέρασαν τους 200.000 οι θάνατοι-5
AP Photo/Anupam Nath

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή