ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λίντα Ζερβάκη: Αποχαιρετισμός με ούζο

Λίντα Ζερβάκη: Αποχαιρετισμός με ούζο

ΑΜΒΟΥΡΓΟ. Ενα από τα πιο οικεία πρόσωπα της γερμανικής τηλεόρασης, η παρουσιάστρια του δελτίου των 20.00 του πρώτου καναλιού ARD, Λίντα Ζερβάκη, αποχαιρέτησε τη Δευτέρα τους τηλεθεατές με συγκίνηση και ούζο. Η 45χρονη κόρη Ελλήνων μεταναστών είχε ανακοινώσει ότι, μετά οκτώ χρόνια στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, είχε έρθει η ώρα να κάνει κάτι άλλο στη ζωή της, «πριν να είμαι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο».

Ο αποχαιρετισμός ακολούθησε τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Ετσι, στο τέλος του δελτίου, ο συμπαρουσιαστής Ιγκο Ζαμπερόνι φόρεσε μάσκα και την πλησίασε, προσφέροντάς της μια μεγάλη ανθοδέσμη. Η Ζερβάκη φόρεσε τη δική της μάσκα και απάντησε εμφανίζοντας από ένα κρυφό ράφι δύο σφραγισμένες ατομικές συσκευασίες ούζου, καθώς «δεν υπάρχει ελληνικός αποχαιρετισμός χωρίς ούζο». Οι δύο «τσούγκρισαν» από απόσταση, ενώ ο Ζαμπερόνι ρώτησε: «Πώς το λένε το auf wiedersehen στα ελληνικά;». «Θα τα πούμε!» απάντησε η Ζερβάκη αποχαιρετώντας με αυτή την ελληνική φράση τον συνεργάτη της και τα 10 εκατομμύρια τηλεθεατών που την παρακολουθούσαν από το 2013. 

Λίντα Ζερβάκη: Αποχαιρετισμός με ούζο-1
Η 45χρονη κόρη Ελλήνων μεταναστών είχε δηλώσει συγκινημένη από τον καταιγισμό μηνυμάτων αγάπης και εκτίμησης που έλαβε όταν ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει. «Είστε το συμπαθέστερο πρόσωπο της γερμανικής τηλεόρασης», ανέφερε μία από τις επιστολές. 

Η Ζερβάκη είχε δηλώσει συγκινημένη από τον καταιγισμό μηνυμάτων αγάπης και εκτίμησης που έλαβε όταν ανακοίνωσε, προ δεκαπενθημέρου, την απόφασή της να αποχωρήσει. «Είστε το συμπαθέστερο πρόσωπο της γερμανικής τηλεόρασης», ανέφερε μία από τις επιστολές. 

Πέρα από την παρουσίαση του δελτίου, η 45χρονη έχει ασχοληθεί με εκπομπές που παρουσιάζουν την πραγματικότητα των μεταναστών δεύτερης γενιάς, και έχει συγγράψει βιβλίο με το θέμα αυτό, με τίτλο «Etsi ki etsi». Το πρώτο της βιβλίο αναφερόταν στην παιδική της ηλικία στο περίπτερο των γονιών της, στο Χάρμπουργκ του Αμβούργου. Για τη Λίντα και τα δύο αδέλφια της, Γιάννη και Χαράλαμπο, το περίπτερο ήταν ένα γιγάντιο κομμάτι της ζωής τους και μία ακτινογραφία της γερμανικής κοινωνίας, καθώς όταν η πόρτα άνοιγε, μπορούσε να εμφανιστεί ένας επιχειρηματίας με κουστούμι, ή ένας αλκοολικός που τρέκλιζε. Μετά το Λύκειο, η Ζερβάκη έμεινε στο περίπτερο να βοηθήσει τη μητέρα της και συνέχισε να εργάζεται εκεί τα Σαββατοκύριακα, ακόμη και όταν ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της πορεία στο ραδιόφωνο. Μεταπήδησε στο NDR, το κρατικό κανάλι της Βόρειας Γερμανίας το 2006, ενώ επτά χρόνια αργότερα, της ανατέθηκε η παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

«Οταν παρουσιάζει κανείς το δελτίο, είναι σαφές ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορεί να κάνει. Πρέπει πάντα να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού τι δουλειά κάνει», ανέφερε η Ζερβάκη σε ένα από τα αποχαιρετιστήρια μηνύματά της. «Τώρα θα έχω λίγο μεγαλύτερη ευελιξία».