ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Βιέννη: Υποχωρεί ο αριθμός των ασθενών Covid στις ΜΕΘ

Βιέννη: Υποχωρεί ο αριθμός των ασθενών Covid στις ΜΕΘ

Σημαντική μείωση παρατηρείται στους ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Βιέννης, και αυτό ισχύει σε ημερήσια και σε εβδομαδιαία σύγκριση, τόσο για τις «απλές» νοσηλείες όσο και για τις νοσηλείες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη.

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε σταθερή κατάσταση, τόσο στην εντατική φροντίδα όσο και σε απλές κλίνες στη Βιέννη, στην επίπτωση των επτά ημερών (νέες μολύνσεις μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους) υπάρχει μείωση, ενώ στις ΜΕΘ έχουμε στην πραγματικότητα σταθερή πληρότητα περίπου 181 ασθενών με Covid-19», ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της Υγειονομικής Ένωσης.

Το ποσοστό της βρετανικής παραλλαγής (Β.1.1.7) στον αριθμό μολύνσεων στη Βιέννη είναι σήμερα 97%, ανέφερε επίσης ο εκπρόσωπος, και επιπλέον, επί του παρόντος υπάρχουν «δώδεκα ενεργά ύποπτα κρούσματα» της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής (B.1.351).

Συνολικά 538 άνθρωποι νοσηλεύονταν την Πέμπτη με κορωνοϊό σε νοσοκομείο στη Βιέννη, κατά 39 λιγότεροι από ό, τι την Τετάρτη και κατά 105 λιγότεροι από ό, τι πριν από μια εβδομάδα (μείον 16,3%).

Όσον αφορά το γενικό ποσοστό μόλυνσης στην αυστριακή πρωτεύουσα, η Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσης ανέφερε 460 νέες μολύνσεις μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, σε συνολικά 133.334 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και σε 2.189 οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας, ενώ 4.372 είναι σήμερα τα ενεργά κρούσματα και συνολικά 126.773 άνθρωποι έχουν αποθεραπευθεί.

Για ολόκληρη την Αυστρία, τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών ανακοίνωσαν σήμερα 2.229 νέες μολύνσεις μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο και σύνολο 10.179 θανάτων από κορωνοϊό από την αρχή της πανδημίας μέχρι τώρα, ενώ στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 1.726 άνθρωποι και από αυτούς οι 496 βρίσκονται σε ΜΕΘ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ