ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πρώτα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας διέγνωσαν τα πρώτα κρούσματα του B.1.617, του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία

Γαλλία: Πρώτα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας διέγνωσαν τα πρώτα κρούσματα του B.1.617, του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ECDC: Αυξημένος ο κίνδυνος νοσηλείας λόγω των τριών μεταλλάξεων

Ένα πρώτο κρούσμα, μια γυναίκα που ζει στη νοτιοδυτική Γαλλία και ταξίδεψε στην Ινδία, επιβεβαιώθηκε χθες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Άλλα δύο πρόσωπα, που επίσης ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ινδία, διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από την επιλεγόμενη ινδική παραλλαγή του SARS-CoV-2 στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Υπενθυμίζεται πως, όπως έχει ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ, στην Ελλάδα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής δύο κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης.

Το πρώτο κρούσμα είχε βρεθεί στην Πάτρα, ενώ το δεύτερο στην Αττική. Και τα δύο κρούσματα εμφάνισαν συμπτώματα, χωρίς όμως να απαιτηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο, ενώ τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει.

Με πληροφορίες από Reuters