Ινδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Καταφθάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ

Ινδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Καταφθάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ

Περισσότερα από 386.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 386.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Σχεδόν 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των θανάτων να είναι ελαφρά μειωμένος από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι).

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ Ευρώπης: Οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση της Ινδίας

Η Ινδία έχει καταγράψει περίπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία έχει πλέον φθάσει τους 208.330 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τα 18,7 εκατομμύρια. Ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα πιο βαρύς.

Στην Ινδία οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας

Οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν στην Ινδία. Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γιατί η τραγωδία της Ινδίας αφορά ολόκληρο τον πλανήτη

Ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση αρωγής έχει ξεκινήσει από πολλές χώρες. Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν την Ινδία, δήλωσε χθες ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή