Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 150 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 150 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Περισσότερα από 150 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, με βάση τους επίσημους απολογισμούς

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 150 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, με βάση τους επίσημους απολογισμούς.

Όπως τονίζει το AFP, ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων έχει φθάσει το τρέχον διάστημα σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ Ευρώπης: Οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να βρεθεί στη θέση της Ινδίας

Από τον εντοπισμό του ιού, στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 έχουν καταγραφεί επισήμως 150.337.583 μολύνσεις, εκ των οποίων περίπου 6 εκατ. μέσα σε μία εβδομάδα, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην έκρηξη των περιστατικών στην Ινδία, όπου τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν διαγνωστεί 2,5 εκατ. κρούσματα.

Ινδία: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Καταφθάνει βοήθεια από τις ΗΠΑ

Περισσότερα από 386.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ. Σχεδόν 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των θανάτων να είναι ελαφρά μειωμένος από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι).

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γιατί η τραγωδία της Ινδίας αφορά ολόκληρο τον πλανήτη

Οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν στην Ινδία. Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή