ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα ο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα

Στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα ο Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα, την ώρα που η ένταση με τη Ρωσία παραμένει εξαιρετικά υψηλή, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

Ο κ. Μπλίνκεν επιβεβαίωσε πως θα ταξιδέψει στην ουκρανική επικράτεια στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε για το επεισόδιο της εκπομπής «60 Minutes», το οποίο πρόκειται να προβληθεί την Κυριακή, διευκρίνισε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Υπάρχουν περισσότερες δυνάμεις που συσσωρεύονται στα σύνορα με την Ουκρανία από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από το 2014, όταν η Ρωσία στην πραγματικότητα εισέβαλε», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν σε απόσπασμα της συνέντευξης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις κινήσεις δυνάμεων της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, κατά τη συνομιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν στο MSNBC την Τετάρτη.

Η Ρωσία δήλωσε ότι η συγκέντρωση στρατευμάτων της κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία έγινε στο πλαίσιο ασκήσεων. Η Μόσχα έκανε λόγο για απάντηση στην απειλητική συμπεριφορά του ΝΑΤΟ.

«Δεν μπορώ να σας πω ότι γνωρίζουμε τις προθέσεις του κ. Πούτιν. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ή να επιλέξει να μην κάνει», δήλωσε ο κ. Μπλίνκεν στο CBS.

«Αυτό που έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες είναι προφανώς μια απόφαση να αποσυρθούν ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από Reuters