Πάσχα εντός των τειχών με θερινές θερμοκρασίες

Πάσχα εντός των τειχών με θερινές θερμοκρασίες

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσαρμοσμένοι στα σημεία των καιρών και στα περιοριστικά μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού γιόρτασαν πολλοί Αθηναίοι το Πάσχα. 

Αρκετοί ήσαν εκείνοι που προτίμησαν να στήσουν τον οβελία σε αυλές, πάρκινγκ ακόμη και ταράτσες, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες.

Διαβάστε ακόμη: Τα μέτρα του πασχαλινού τραπεζιού

Άλλωστε όλη η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και η Ανάσταση κινήθηκε μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες. Με τις εκκλησίες να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό πιστών και τους περισσότερους να βιώνουν και να κοινωνούν το Θείο Δράμα και την κορύφωσή του από το σπίτι τους.

Πάσχα εντός των τειχών με θερινές θερμοκρασίες-1

Η νύχτα της Ανάστασης βρήκε τον περισσότερο κόσμο στα μπαλκόνια του και ο εορτασμός της ανήμερα της Λαμπρής, τους περισσότερους στο δικό τους σπίτι και όχι σε σπίτια συγγενών και φίλων, ούτε εκτός Αττικής.

Την ώρα της Ανάστασης σε όλους τους δήμους της Αττικής τα πυροτεχνήματα έσκισαν τον ουρανό, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο στη στιγμή και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών απόλαυσε το θέαμα από τα μπαλκόνια και τις αυλές τους.

Πάσχα εντός των τειχών με θερινές θερμοκρασίες-2

Οι δήμοι όλες αυτές τις ημέρες προσπάθησαν να καλύψουν το όποιο κενό επέβαλε η πανδημία, στον βαθμό που αυτό θα ήταν δυνατόν. Οι περισσότεροι μετέδιδαν καθημερινά και διαδικτυακά τις Θείες Ακολουθίες των Ιερών Ναών της πόλης τους, μέσα από ειδική πλατφόρμα της επίσημης ιστοσελίδας τους, το ίδιο έκαναν και με την Ανάσταση, μερίμνησαν για τα άτομα που βιώνουν απομονωμένα αυτή την πανδημία, όπως οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες κ.α., μοίρασαν μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου τους τα «Πασχαλινά γεύματα» στις άπορες οικογένειες και σε αυτές που δεν μπορούν οικονομικά ή για λόγους υγείας να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, ενώ αρκετοί δήμοι δημιούργησαν και καλαθάκια με λαμπάδα, κουλουράκια και σοκολατένιο αυγό για τα παιδιά.

Πάσχα εντός των τειχών με θερινές θερμοκρασίες-3

Σε πολλούς δήμους αυτά τα «Πασχαλινά γεύματα» προσφέρονται με εθελοντές ακόμη και ανήμερα του Πάσχα.

Λαμπρή με θερινές θερμοκρασίες

Σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου σε κάποιες περιπτώσεις η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν λίγο κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η υψηλότερη ελάχιστη το πρωί σημειώθηκε στη Ζυμβραγού Χανίων και ήταν 29,4 βαθμοί Κελσίου.

Πάσχα εντός των τειχών με θερινές θερμοκρασίες-4

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr,το κύμα ζέστης που καταγράφηκε τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα, θα κορυφωθεί το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα.
Εξάλλου πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ των παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Ενδεικτικά την Κυριακή του Πάσχα στις 11:30 η διαφορά μεταξύ του μετεωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό έφθανε τους 15 βαθμούς, με τον πρώτο σταθμό να επηρεάζεται άμεσα από τη θάλασσα. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κοντά στις βόρειες ακτές της Κρήτης είναι περίπου 18 βαθμοί και κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή