Βρετανία: Την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον ζητάει ο Ντάγκλας Ρος

Βρετανία: Την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον ζητάει ο Ντάγκλας Ρος

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε βαρίδι έχει μετατραπεί ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για το Συντηρητικό Κόμμα της Σκωτίας, με τον επικεφαλής του κόμματος Ντάγκλας Ρος να ζητεί την παραίτησή του λίγες ημέρες πριν από τις τοπικές εκλογές της Πέμπτης. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πρώτο κόμμα στη Σκωτία παραμένει το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα, ενώ σε άλλες τοπικές αναμετρήσεις οι Εργατικοί έχουν καλύψει σχεδόν όλη τη διαφορά που τους χώριζε από τους προπορευόμενους Συντηρητικούς. 

Μιλώντας στο BBC, ο Ρος χαρακτήρισε «αυτονόητο» ότι ο Τζόνσον θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι χρησιμοποίησε δωρεές προς το κόμμα για να καλύψει τα προσωπικά του έξοδα. Οι αποκαλύψεις στο θέμα αυτό, από καλά πληροφορημένες πηγές –πιθανότατα τον πρώην συνεργάτη του, Ντόμινικ Κάμινγκς– είναι διαρκείς και εξαιρετικά ζημιογόνες. Στον νέο γύρο αποκαλύψεων, στην εφημερίδα «Σάντεϊ Τάιμς», χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος δήλωσε ότι έφθασε στα όριά του όταν του ζητήθηκε να χρηματοδοτήσει τα έξοδα του γιου που απέκτησε πέρυσι ο Τζόνσον με την Κάρι Σίμοντς. «Δεν έχω πρόβλημα να δίνω χρήματα για φυλλάδια, αλλά όχι και να μου ζητούν να σκουπίζω τον πισινό του μωρού», λέει ο χρηματοδότης. 

Κάθε νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας δικαιούται 30.000 στερλίνες για ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας, στον αριθμό 11 της Ντάουνινγκ Στριτ. Η ανακαίνιση του Τζόνσον κόστισε 200.000 στερλίνες (230.000 ευρώ) και ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί από πού προήλθαν τα χρήματα αυτά. Ο Τζονσον αρχικά είπε ότι τα κάλυψε ο ίδιος, ενώ εν συνεχεία ότι τα κάλυψε κάποιος δωρητής τον οποίο ο ίδιος αποπλήρωσε αργότερα.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή