Τραμπ: Βρήκε τρόπο να κοινοποιούνται σε Facebook και Twitter τα σχόλια του

Τραμπ: Βρήκε τρόπο να κοινοποιούνται σε Facebook και Twitter τα σχόλια του

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ενεργοποίησε στην ιστοσελίδα του ένα νέο πεδίο, στο οποίο θα αναρτά μηνύματα και στη συνέχεια άλλοι θα μπορούν να τα κοινοποιούν στο Facebook και στο Twitter, καθώς τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση.

Η αναφερόμενη σελίδα, στην οποία πρώτο αναφέρθηκε το Fox News, φέρει τον τίτλο «Από το Γραφείο του Ντόναλντ Τζέι Τραμπ» και περιέχει μικρά σχόλια από τον ίδιο, τα οποία επιδέχονται like.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφηκε μία ημέρα πριν από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής εποπτείας της Facebook Inc σχετικά με το αν θα διατηρήσει τη μόνιμη απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ στην αναφερόμενη πλατφόρμα.

⇒Διαβάστε επίσης: Το Twitter «καθαίρεσε» τον Τραμπ

Τον περασμένο Μάρτιο, ο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ, είχε δηλώσει στο Fox News ότι ο πρώην πρόεδρος είχε σχέδια για την ενεργοποίηση της δικής του πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για την ίδια πλατφόρμα.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προχωρά επίσης στην αποστολή σύντομων δελτίων Τύπου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση του Τραμπ στο Facebook και στο Twitter απαγορεύτηκε εξαιτίας ανησυχιών για το ξέσπασμα μεγαλύτερων βίαιων αντιδράσεων, μετά την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του.

⇒Διαβάστε επίσης: Facebook και Twitter μπλόκαραν τον Τραμπ

Η Twitter Inc έχει ανακοινώσει ότι η απαγόρευση της πρόσβασης του Τραμπ είναι μόνιμη, ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Από την άλλη, η Alphabet Inc, που ελέγχει το YouTube, ανακοίνωσε ότι θα αποκαταστήσει το κανάλι του Τραμπ όταν αποφασίσει ότι ο κίνδυνος ξεσπάσματος βίας έχει μειωθεί.

Ο Τραμπ αποχώρησε από το Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, ενώ ισχυρίστηκε ψευδώς ότι έχασε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου από τον Τζο Μπάιντεν λόγω ευρείας εκλογικής νοθείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή