Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές μετά τη διάλυση της Βουλής

Βουλγαρία: Πρόωρες εκλογές μετά τη διάλυση της Βουλής

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πρόωρες εθνικές εκλογές οδηγείται στις 11 Ιουλίου η Βουλγαρία, μετά από μια τρίτη και τελευταία απόπειρα σχηματισμού κυβέρνησης.

Το κεντροδεξιό κόμμα GERB του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, αναδείχθηκε και πάλι ως το μεγαλύτερο κόμμα μετά τις εκλογές του περασμένου μήνα, αλλά έχασε έδρες εν μέσω δημόσιας οργής για διαφθορά στην πολιτική ελίτ.

Με τον Μπορίσοφ να αδυνατεί να σχηματίσει κυβέρνηση, ο πρόεδρος της χώρας Ρούμπεν Ράντεφ έδωσε εντολή σε ένα νέο κόμμα με επικεφαλής τον Σλάβι Τριφόνοφ, τραγουδιστή και τηλεστάρ, ωστόσο και αυτός απέτυχε, όπως και οι σοσιαλιστές.

«Η Βουλγαρία χρειάζεται μια ισχυρή πολιτική εναλλακτική λύση, την οποία το σημερινό κοινοβούλιο απέτυχε να παράγει», δήλωσε ο Ράντεφ αφού το Σοσιαλιστικό Κόμμα επέστρεψε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.

«Την επόμενη εβδομάδα θα διαλύσω το κοινοβούλιο και θα ορίσω μια προσωρινή κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν στις 11 Ιουλίου», δήλωσε ο Ράντεφ σε ζωντανή μετάδοση.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή