Δεκάδες συλλήψεις μελών της ιταλικής μαφίας ‘Ndrangheta

Δεκάδες συλλήψεις μελών της ιταλικής μαφίας ‘Ndrangheta

Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Ιταλία και Γερμανία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Europol ανακοίνωσε την Τετάρτη την εξάρθρωση μεγάλου τομέα της ιταλικής μαφίας ‘Ndrangheta με τη σύλληψη 31 ατόμων σε Ιταλία και Γερμανία και εφόδους σε σπίτια δεκάδων άλλων.

Κατόπιν οργανωμένων ενεργειών των αστυνομικών δυνάμεων των δύο χωρών, με τον συντονισμό της Europol και της Eurojust, σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 31 συλλήψεις στα πλαίσια της καταπολέμησης της διεθνούς διακήνησης ναρκωτικών και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σε συνέχεια της ονομαζόμενης «Επιχείρηση Πολίνο», από το βουνό στη νότια Ιταλία που φέρει το όνομα αυτό και σημαίνει «Κοτοπουλάκι», οι Ιταλοί και Γερμανοί αστυνομικοί συνέλαβαν υπόπτους για δράση υπέρ της ‘Ndrangheta σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας και στο εξωτερικό.

Παράλληλα οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν ταυτοποιήσει 65 ακόμη άτομα που φέρονται να ενέχονται στη δράση της κορυφαίας εγκληματικής οργάνωσης της Ιταλίας, και προέβησαν σε εφόδους στις οικίες τους το πρωί της Τετάρτης, συλλέγοντας στοιχεία.

Η Επιχείρηση Πολίνο άρχισε τον Δεκέμβριο του 2018 με 84 συλλήψεις σε Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Η ‘Ndrangheta φέρεται να έχει οργανώσει το εμπόριο κοκαΐνης μεταξύ Ιταλίας, Ολλανδίας, Γερμανίας και Ισπανίας, με τη συνδρομή και κατασκευαστικών και ξενοδοχειακών εταιριών που χρσίμευσαν στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην επιχείρηση της Τετάρτης συμμετείχαν στις δύο χώρες τουλάχιστον 800 αστυνομικοί, ανακοίνωσε η Europol.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή