Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Ο Καναδάς ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 12 ετών και άνω

Τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω ενέκρινε ο Καναδάς

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω ενέκρινε ο Καναδάς, όπως ανακοίνωσε το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που το εγκρίνει για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Η υπηρεσία Υγεία Καναδά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε «αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Ο Καναδάς είχε εγκρίνει αρχικά το εμβόλιο για τα άτομα ηλικίας από 16 ετών και πάνω.

⇒Διαβάστε ακόμη: Καναδάς: Με AstraZeneca εμβολιάστηκε ο Tζάστιν Τριντό

Τον περασμένο μήνα, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, κάλεσε τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, καθώς η εκστρατεία εμβολιασμού «παράγει αποτελέσματα» απέναντι στον πολλαπλασιασμό των παραλλαγμένων στελεχών του ιού.

«Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου όλος ο κόσμος είναι εξαντλημένος, αλλά βρισκόμαστε σε ένα τρίτο κύμα, που είναι εξαιρετικά σοβαρό», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να κρατήσουμε μερικές ακόμη εβδομάδες για την πραγματική επιπεδοποίηση της καμπύλης και να επιτρέψουμε στα εμβόλια που θα φτάσουν κατά εκατομμύρια τις επόμενες εβδομάδες να φέρουν αποτέλεσμα», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή