Τραμπ: «Απόλυτο όνειδος» οι αποφάσεις Facebook, Twitter και Google

Τραμπ: «Απόλυτο όνειδος» οι αποφάσεις Facebook, Twitter και Google

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα Τετάρτη τις ενέργειες των Facebook, Twitter και Google εναντίον του ως το «απόλυτο όνειδος» και πρόσθεσε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα.

«Αυτό που έκαναν Facebook, Twitter και Google είναι απόλυτα ατιμωτικό και ντροπιαστικό για τη χώρα μας», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του, κατηγορώντας τις εταιρείες ότι παραβίασαν τα δικαιώματά του σε ό,τι αφορά την ελευθερία της έκφρασης.

«Αυτές οι διεφθαρμένες εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν θα πρέπει να τους επιτραπεί ποτέ ξανά να καταστρέψουν και να διαλύσουν την εκλογική μας διαδικασία», σημείωσε. 

⇒ Διαβάστε επίσης: Facebook: Πώς λειτουργεί το 20μελές συμβούλιο που διατήρησε το μπλόκο στον Τραμπ

Σημειώνεται ότι σήμερα Τετάρτη, το εποπτικό συμβούλιο της Facebook διατήρησε το «μπλόκο» που έχει επιβληθεί στον Τραμπ, μια απόφαση που ενδέχεται να σηματοδοτεί τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα αντιμετωπίζει ηγέτες που παραβιάζουν τους κανόνες της στο μέλλον.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει αποκλειστεί μόνιμα και από το Twitter, όπου τον ακολουθούσαν περίπου 88 εκατομμύρια χρήστες.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή