ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη ζευγάρι από τη Βουλγαρία που καταζητείτο στην Ελλάδα για υπόθεση εμπορίας βρεφών

Ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, που καταζητείτο για υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα, συνελήφθη στη Γερμανία.

Γερμανία: Συνελήφθη ζευγάρι από τη Βουλγαρία που καταζητείτο στην Ελλάδα για υπόθεση εμπορίας βρεφών

Ένα ζευγάρι από τη Βουλγαρία, το οποίο καταζητείτο για υπόθεση εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα, συνελήφθη στη Γερμανία και σύντομα θα εκδοθεί, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Σόφιας.

Σε βάρος των δύο υπόπτων είχε εκδθοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Φεβρουάριο για «φερόμενη συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία οργανωμένη για εμπόριο βρεφών στο ελληνικό έδαφος», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το ζευγάρι, του οποίου ο γιος τελεί ήδη υπό κράτηση στη Βουλγαρία, συνελήφθη στις 29 Απριλίου στο Νοϊκίρσεν (νοτιοδυτικά). Η εισαγγελία δεν ανέφερε λεπτομερώς τους λόγους της παραμονής τους στη Γερμανία. Και οι τρεις αντιμετωπίζουν φυλάκιση μεταξύ 5 και 15 ετών.

Κατηγορούνται ότι είχαν στρατολογήσει στη Βουλγαρία, από το 2015, έγκυες γυναίκες από φτωχό περιβάλλον με την υπόσχεση να τις πληρώσουν μεταξύ 5.000 και 7.000 λέβα (2.500 έως 3.500 ευρώ). Αυτές, στη συνέχεια οδηγούνταν και διέμεναν σε διαμέρισμα στην Αθήνα πριν γεννήσουν.

«Μερικές ημέρες μετά τη γέννησή τους, τα παιδιά πωλούνταν σε ντόπιους εμπόρους που πιθανόν ανήκαν σε διεθνές δίκτυο εμπορίας βρεφών» ανέφερε η εισαγγελία και πρόσθεσε: «Εννέα γυναίκες, των οποίων τα παιδιά γεννήθηκαν και πωλήθηκαν στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP