Η Ε.Ε. ανοίγει τα σύνορα για τους τουρίστες από το Ισραήλ

Η Ε.Ε. ανοίγει τα σύνορα για τους τουρίστες από το Ισραήλ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε την Πέμπτη το Ισραήλ στον κατάλογο των χωρών από τις οποίες θα επιτρέπεται να δέχεται πολίτες για λόγους αναψυχής, καθώς η Ευρώπη αναζητά τρόπους για την αναβίωση του τουρισμού και τη διάσωσή του από τους σκληρούς περιορισμούς κατά της COVID-19.

Το άνοιγμα των συνόρων για τους Ισραηλινούς τουρίστες έρχεται καθώς η Ε.Ε. κινείται στην κατεύθυνση χαλάρωσης της απαγόρευσης των μη απαραίτητων ταξιδιών από πολίτες ξένων χωρών, με λίγες μόνο εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε πρόταση για χαλάρωση των περιορισμών στον τουρισμό από τρίτες χώρες. Η βασική εισήγηση, υπό τον όρο ότι θα πληρούνται οι αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδουν οι χώρες εκτός Ευρώπης, είναι να δοθεί η δυνατότητα σε εμβολιασμένα άτομα να ταξιδέψουν στην Ε.Ε.

Ωστόσο, όπως εξήγησε αρμόδιος αξιωματούχος της Κομισιόν, αποδεκτά θα είναι μόνο εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ή που έχουν ενταχθεί στη λίστα του ΠΟΥ για χρήση εκτάκτου ανάγκης. Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό Sputnik V, το οποίο η Ελλάδα ήδη αποδέχεται για την απαλλαγή ταξιδιωτών από την υποχρέωση να παρουσιάσουν κατά την άφιξή τους αρνητικό τεστ PCR, δεν έχει εγκριθεί από τον EMA και δεν έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του ΠΟΥ.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή