Γαλλία: Εμβολιασμός με Pfizer εφήβων 16 και 17 ετών που κινδυνεύουν από σοβαρή Covid

Γαλλία: Εμβολιασμός με Pfizer εφήβων 16 και 17 ετών που κινδυνεύουν από σοβαρή Covid

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Γαλλία αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 και σε έφηβους ηλικίας 16 με 17 ετών που κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά σε περίπτωση μόλυνσής τους από τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι η ηλικιακή κατηγορία 16-17 ετών θα εμβολιάζεται από σήμερα με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά της Covid. 

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) είναι έτοιμος να εγκρίνει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τη χρήση στις ηλικίες 12-15 ετών του εμβολίου της Pfizer, αναφέρει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη ομοσπονδιακούς αξιωματούχους με γνώση των σχεδίων της αμερικανικής υπηρεσίας.

Η έγκριση θεωρείται αναμενόμενη καθώς η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι το εμβόλιο βρέθηκε σε μια κλινική δοκιμή ότι είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και προκάλεσε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή