Υπέρ της άρσης της πατέντας εμβολίων ο Πούτιν

Υπέρ της άρσης της πατέντας εμβολίων ο Πούτιν

Υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 τάχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά της Covid-19 τάχθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέχεια της πρότασης που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να επιταχυνθεί η παραγωγή και η παγκόσμια διανομή.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Υπέρ της κατάργησης της πατέντας στα εμβόλια τάσσονται οι ΗΠΑ

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να συζητήσει» την άρση της πατέντας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Ε.Ε: Έτοιμη να συζητήσει την άρση της πατέντας στα εμβόλια κατά της Covid-19

«Αναμφίβολα, η Ρωσία θα υποστηρίξει μια τέτοια προσέγγιση», δήλωσε ο κ. Πούτιν κατά την διάρκεια συνάντησης με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ζήτησε μάλιστα από τη ρωσική κυβέρνηση να εργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση, λέγοντας: «Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, δεν θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα αποκομίσετε το μέγιστο όφελος αλλά πώς θα εγγυηθείτε την ασφάλεια των ανθρώπων».

⇒ Διαβάστε ακόμη: Γαλλία – Γερμανία: Θετικοί στην κατάργηση της πατέντας στα εμβόλια

«Αυτή τη στιγμή ακούμε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν ιδέες οι οποίες κατά την γνώμη μου αξίζουν προσοχής. Συγκεκριμένα λένε να αρθεί γενικά η πατέντα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Αυτό όχι μόνο δεν έρχεται σε αντίθεση, αλλά απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, οι οποίοι προβλέπουν την άρση παρόμοιας προστασίας πατέντας σε έκτακτες συνθήκες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Ria Novosti

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή