Εμβόλια – φάρμακα: ΠΟΥ και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές ζητούν ευρύτερη πρόσβαση σε δεδομένα κλινικών δοκιμών

Εμβόλια – φάρμακα: ΠΟΥ και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές ζητούν ευρύτερη πρόσβαση σε δεδομένα κλινικών δοκιμών

Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητούν ευρύτερη πρόσβαση του κοινού στα δεδομένα των κλινικών δοκιμών για νέα φάρμακα και εμβόλια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διεθνείς ρυθμιστικές αρχές και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζητούν ευρύτερη πρόσβαση του κοινού στα δεδομένα των κλινικών δοκιμών για νέα φάρμακα και εμβόλια, όπως τονίζουν σε κοινό ανακοινωθέν τους.

⇒ Διαβάστε ακόμη: ΠΟΥ: Ενέκρινε το κινεζικό εμβόλιο της Sinopharm για επείγουσα χρήση

Όπως σημειώνεται στο κοινό ανακοινωθέν του Διεθνούς Συνασπισμού Ρυθμιστικών Αρχών Φαρμάκων (ICMRA) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η διαφάνεια μπορεί να αυξήσει την εμπιστοσύνη στη λήψη αποφάσεων, να καθησυχάσει το κοινό σχετικά με την ακεραιότητα των δεδομένων και να ενθαρρύνει την έρευνα και ανάπτυξη.

«Η πανδημία της COVID-19 έφερε στο επίκεντρο την ανάγκη για ενισχυμένη διαφάνεια στην ιατρική έρευνα», δήλωσε η πρόεδρος του ICMRA και εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), Έμερ Κουκ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Pfizer – BioNTech ζητούν πλήρη έγκριση στις ΗΠΑ

Της κοινής δήλωσης προηγήθηκε σειρά συζητήσεων μεταξύ των μελών του ICMRA και του ΠΟΥ για νέους τρόπους ενίσχυσης της διαφάνειας και της ακεραιότητας των δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή