Σύνοδος Κορυφής: Η Ε.Ε. υιοθετεί δήλωση για εργασία και κοινωνικά δικαιώματα

Σύνοδος Κορυφής: Η Ε.Ε. υιοθετεί δήλωση για εργασία και κοινωνικά δικαιώματα

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσουν, κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο, δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ηγέτες των 27 κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να υιοθετήσουν, κατά την άτυπη σύνοδό τους στο Πόρτο, δήλωση για την απασχόληση και τη φτώχεια.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής: Με διαφορετικές προσεγγίσεις για την πατέντα των εμβολίων

«Η κοινωνική διάσταση, ο κοινωνικός διάλογος και η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων βρίσκονταν ανέκαθεν στον πυρήνα μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής οικονομίας της αγοράς», πρόκειται να δηλώσουν οι ηγέτες, σύμφωνα με σχέδιο του εγγράφου που είδε το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Η δέσμευσή μας στην ενότητα και την αλληλεγγύη σημαίνει επίσης την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους και ότι κανένας δεν θα μείνει πίσω», πρόκειται να δηλώσουν.

⇒ Διαβάστε επίσης: Μήνυμα Κυριάκου Μητσοτάκη προς την αντιπολίτευση

Στο σχέδιο της δήλωσης οι ηγέτες δεσμεύονται επίσης να αγωνιστούν κατά των διακρίσεων λόγω φύλου και να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια.

Η άτυπη σύνοδός τους πραγματοποιείται μια μέρα μετά από μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη για την απασχόληση, μετά την οποία κορυφαίοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. και εκπρόσωποι του κόσμου της εργασίας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο στο οποίο υπόσχονται να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Παρέμβαση Μητσοτάκη για πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων

Εντούτοις, όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, οι συνομιλίες για την κοινωνική ατζέντα της Ε.Ε. -στις οποίες κυριαρχούν συζητήσεις για την ανεργία, την εξειδίκευση και τους μισθούς- μπορεί να παραμερισθούν από τρέχοντα ζητήματα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή