ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Φιέστες «ελευθερίας» για τη χαλάρωση των μέτρων

Με χορό και ολονύκτια πάρτι στις παραλίες και τους δρόμους γιόρτασαν ενθουσιασμένοι Ισπανοί την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Ισπανία: Φιέστες «ελευθερίας» για τη χαλάρωση των μέτρων

Με χορό και ολονύκτια πάρτι στις παραλίες και τους δρόμους και φωνάζοντας «ελευθερία» γιόρτασαν ενθουσιασμένοι Ισπανοί την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισπανία: Φιέστες «ελευθερίας» για τη χαλάρωση των μέτρων-1
REUTERS/Nacho Doce

Σε σκηνές που θύμιζαν παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες κυρίως νέοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για να χειροκροτήσουν την ώρα που το ρολόι χτυπούσε μεσάνυχτα, ενώ στη Βαρκελώνη πλήθη ανθρώπων κατευθύνονταν στην παραλία με ποτά στο χέρι.

Ισπανία: Φιέστες «ελευθερίας» για τη χαλάρωση των μέτρων-2
REUTERS/Nacho Doce

Μάλιστα στη Βαρκελώνη η αστυνομία καλούσε τους ανθρώπους να αποχωρήσουν, όταν άρχισε να ισχύει η τελευταία απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 10 μ.μ., για να τους αφήσει να επιστρέψουν δύο ώρες αργότερα, τα μεσάνυχτα, όταν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας πήρε τέλος για τα καλά.

Ισπανία: Φιέστες «ελευθερίας» για τη χαλάρωση των μέτρων-3
REUTERS/Nacho Doce

Ορισμένοι φορούσαν μάσκες, όμως οι κοινωνικές αποστάσεις δεν τηρούνταν, καθώς φίλοι φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν, χόρευαν και τραγουδούσαν. «Οι νέοι άνθρωποι, εδώ όπως και παντού, ήταν πολύ περιορισμένοι», είπε στο Reuters η 28χρονη Πόλα Γκαρθία στην παραλία της Βαρκελώνης και πρόσθεσε: «Ήταν καιρός να μας δώσουν τώρα λίγη ελευθερία για να χαρούμε λίγο το καλοκαίρι».

Ισπανία: Φιέστες «ελευθερίας» για τη χαλάρωση των μέτρων-4
REUTERS/Nacho Doce

Η Ισπανία έχει καταγράψει 78.792 θανάτους λόγω του κορονοϊού και 3,6 εκατομμύρια κρούσματα. Όμως τα ποσοστά των μολύνσεων έχουν μειωθεί και οι εμβολιασμοί προχωρούν με ταχύτητα, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις 17 ισπανικές περιφέρειες να καταργήσουν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα. Το μέτρο αυτό διατηρούν μόνο τέσσερις περιφέρειες: οι Βαλεαρίδες Νήσοι, οι Κανάριοι Νήσοι, η Ναβάρα και η Βαλένθια.

Με πληροφορίες από Reuters