Ισπανία: Ολονύχτια πάρτι για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (εικόνες)

Ισπανία: Ολονύχτια πάρτι για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (εικόνες)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους δρόμους βγήκαν για να γιορτάσουν το τέλος της εξάμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης οι Ισπανοί, με πυροτεχνήματα, συνωστισμό και αλκοόλ να συνθέτουν το σκηνικό της «απελευθέρωσης».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Οκτωβρίου του 2020, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που περιελάμβανε καθολική απαγόρευση κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες, περιορισμούς στις μετακινήσεις και απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των έξι ατόμων.

Ισπανία: Ολονύχτια πάρτι για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (εικόνες)-1

Το Σάββατο και καθώς το ρολόι έδειχνε μεσάνυχτα η κατάσταση «συναγερμού» έληξε και εκατοντάδες Ισπανοί συγκεντρώθηκαν στην Πουέρτα ντελ Σολ, την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης όπου παραδοσιακά συγκεντρώνονται οι πολίτες για να εορτάσουν το νέο έτος, ενώ και σε άλλες πόλεις υπήρξαν υπήρχαν παρόμοιοι «πανηγυρισμοί».

Ωστόσο, οι αρχές έκρουσαν τον «κώδωνα» του κιδύνου, με τον δήμαρχο της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνες- Αλμέιδα, να καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός μετά τις εικόνες κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ και εναγκαλισμών χωρίς μάσκες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Ισπανία: Ολονύχτια πάρτι για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (εικόνες)-2

«Η ελευθερία δεν συνεπάγεται πάρτι με ποτό στο δρόμο, επειδή αυτές οι συγκερντώσεις δεν επιτρέπονται στην πόλη της Μαδρίτης. Ο καθένας από εμάς πρέπει να καταλάβει ότι ζούμε σε μια κοινωνία… και ότι ένα πάρτι στο δρόμο στη Μαδρίτη δεν είναι ελευθερία», σημείωσε.

Ο επικεφαλής των δυνάμεων έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία, προειδοποίησε τον κόσμο να μην επαναπαύεται και να τηρεί τα μέτρα, παρά το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

«Το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν σημαίνει το τέλος των μέτρων», επεσήμανε.

Ισπανία: Ολονύχτια πάρτι για το τέλος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης (εικόνες)-3

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή