Γαλλία: Ανοίγουν στις 19 Μαΐου τα μπαρ και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους

Γαλλία: Ανοίγουν στις 19 Μαΐου τα μπαρ και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς χώρους

Για την ίδια ημερομηνία προβλέπεται και η περιορισμένη επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, κινηματογράφων, μουσείων και θεάτρων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το άνοιγμα των μπαρ και των εστιατορίων σε εξωτερικούς χώρους στις 19 Μαΐου, όπως ήταν προγραμματισμένο, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, καθώς ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ έχει αρχίσει να μειώνεται.

Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Γαλλίας έπεσε χθες για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου κάτω από τις 5.000, όπως προκύπτει από στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Για τις 19 Μαΐου, προβλέπεται επίσης η περιορισμένη επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, των κινηματογράφων, των μουσείων, των θεάτρων, όπως και την εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 21.00 το βράδυ. 

Στις 9 Ιουνίου, η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 23.00 και τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να υποδεχθούν, με περιορισμούς, πελάτες και στο εσωτερικό. Η πλήρης άρση των περιορισμών προβλέπεται για τις 30 Ιουνίου. 

Το χρονοδιάγραμμα αυτό υπόκειται, εντούτοις, στην εξέλιξη της υγειονομικής κατάστασης. 

Την ίδια ώρα, περίπου 20 άνθρωποι στη Γαλλία έχουν βρεθεί θετικοί στην ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα στο δίκτυο LCI TV.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει χαρακτηρίσει την ινδική μετάλλαξη «παραλλαγή ανησυχίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν να περιέχει μεταλλάξεις που ενδεχομένως καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό, προκαλούν βαρύτερη νόσηση ή δεν καλύπτονται από την ανοσία που προκαλούν τα εμβόλια.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή