Ιταλία: 23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech

Ιταλία: 23χρονη έλαβε κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech

Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεαρή Ιταλίδα έλαβε χθες κατά λάθος έξι δόσεις του εμβολίου των Pfizer-BioNTech και τέθηκε υπό παρακολούθηση, χωρίς να παρουσιάζει επιπλοκές υγείας, σε νοσοκομείο της Τοσκάνης.

Μία νοσηλεύτρια έκανε λάθος και αντί να χορηγήσει μία δόση του εμβολίου χρησιμοποίησε το περιεχόμενο ολόκληρου του φιαλιδίου κατά τον εμβολιασμό της 23χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τις περιπτώσεις υπερδοσολογίας έχουν σταματήσει στην ταυτόχρονη χορήγηση τεσσάρων δόσεων.

«Περιστατικό άνευ προηγουμένου»

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε από την εφημερίδα La Nazione. Σύμφωνα με φήμες, η κατάσταση υγείας της 23χρονης ήταν καλή το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ είχε μόνο έναν ελαφρύ πονοκέφαλο.

Η περίπτωση της λήψης έξι δόσεων ταυτόχρονα δεν περιλαμβάνεται στην βιβλιογραφία. Έχει συμβεί παρόμοιο περιστατικό στη Γερμανία, αλλά με χορήγηση πέντε δόσεων. Για αυτό τον λόγο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, διότι κανείς δεν ξέρει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες.

Μητέρα 23χρονης: «Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο»

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος εκ μέρους της νοσηλεύτριας που ανέλαβε τον εμβολιασμό της κόρης μου», αναφέρει η μητέρα της 23χρονης φοιτήτριας στη Nazione.

Το ιατρικό προσωπικό παραδέχθηκε αμέσως ότι είχε γίνει λάθος.

«Από αυτά που γνωρίζουμε», αναφέρει η μητέρα, «το σκεύασμα δεν είχε διαλυθεί, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο. Και για κάποιους λόγους, που σίγουρα θα πρέπει να καταστούν σαφείς, χορήγησαν στην κόρη μου ολόκληρη την ποσότητα, που ισούται με έξι δόσεις του εμβολίου», προσθέτει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, La Nazione, SECOLO D’ Italia

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή