Pfizer/BioNTech: Αποτελεσματικό το εμβόλιο απέναντι στις μεταλλάξεις, δεν χρειάζεται νέα φόρμουλα

Pfizer/BioNTech: Αποτελεσματικό το εμβόλιο απέναντι στις μεταλλάξεις, δεν χρειάζεται νέα φόρμουλα

«Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν δείχνει ότι μία προσαρμογή του σημερινού εμβολίου κατά των βασικών παραλλαγών που έχουν εντοπισθεί είναι αναγκαία» ανακοίνωσε η εταιρία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φαρμακευτική εταιρεία BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό απέναντι στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και ότι καμία μέχρι στιγμής μελέτη δεν υποδεικνύει ότι υπάρχει ανάγκη για την ανάπτυξη νέας φόρμουλας του χρησιμοποιούμενου σκευάσματος.

«Μέχρι σήμερα, τίποτε δεν δείχνει ότι μία προσαρμογή του σημερινού εμβολίου της BioNTech κατά των βασικών παραλλαγών που έχουν εντοπισθεί είναι αναγκαία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Παράλληλα, η BioNTech διευκρινίζει ότι «αναπτύσσει πλήρη στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτών των παραλλαγών, εάν υπάρξει ανάγκη στο μέλλον».

Νωρίτερα, η φαρμακευτική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ανοίγει μονάδα παραγωγής εμβολίων στη Σιγκαπούρη, η οποία θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια 900 εκατομμυρίων εγγυημένων δόσεων του εμβολίου, με το δικαίωμα αγοράς ακόμη 900 εκατομμυρίων δόσεων, για την περίοδο 2021-2023. 

Διαβάστε αναλυτικά: Ε.Ε.: Έκλεισε η συμφωνία με Pfizer για έως 1,8 δισ. δόσεις του εμβολίου

Πηγή: AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή